Sincan Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Sincan Ziraat Odası > Haberler > Deneme Tarlamızda Üreticileri Modern Tarım Teknolojileri ile Buluşturduk

Deneme Tarlamızda Üreticileri Modern Tarım Teknolojileri ile Buluşturduk

Polatlar Deneme Tarlasında Çiftçiyle Tarımda Teknolojiyi Buluşturduk
Polatlar deneme Tarlamızda Sincan Belediyemizin desteği ile Türkiye'de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz.Sincan Kaymakamımız sn.Abdullah Küçük, Belediye Başkanımız sn.Murat Ercan İlçe Tarım Müdürümüz Şamil Yüksek,Muhtarlarımız ve Çiftçilerimizin katılımı ile Tarım Danışmanlarımız öncülüğünde  gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde;
📌Araziye girdiğinde, bitkilerin o anki azot ihtiyacını gerçek zamanlı olarak tespit eden ve bitkinin bölgesel olarak istediği ‘Azot’ (gübre) miktarına karar vererek, ‘Değişken Oranlı Uygulama’ yapan “AUGMENTA” cihazının denemesini gercekleştırdik. Sincan Belediyemiz tarafından odamıza alınan bu cihaz ile her türlü traktör ve gübre serpmeye uyum ile hem tasarruf, hemde verimlilik hedeflenmektedir.
📌MİCROGRANÜL taban gübresi ile dekara 3 kg olarak ekimini gerçekleştirdiğimiz örnek arazimizde toprağa kalıntı bırakmadan, çeşitli sebepler ile normal şartlarda alınamayan Fosfor’u aktif kullandırarak, hemde maliyetten tasarruf sağlayarak Nohut ekimi gerçekleştirdik.
📌İnhibitörlü (yavaş salınımlı) ‘Sıvı Azot’ uygulamasını, yeni nesil yelpaze hüzmeli ilaçlama memeleri ile uygulamasını gerçekleştirip çiftçilerimize görsel olarakta tanıtma imkanı sağladık.
📌Maliyetlerin aşırı yükseldiği günümüz koşullarında Tarımda Dijitalleşmenin öneminin arttığına olan inancımız ile sizler için gelişmeleri takip ediyor, ve çiftçilerimize aktarmaya çalışıyoruz.
📌Sürdürülebilir bir tarım için, iklim değişkenlerine karşı veri toplama ve bunu araziye aktarabilen sistemlere olan ihtiyacımız artacaktır. Ziraat odamız olarak yaptığımız çalışmalar ile öncülük etmeye devam edeceğiz.